Professionele Reiniging

Om optimaal te profiteren van het rendement van je zonnepanelen, is het belangrijk dat de panelen zoveel mogelijk licht opvangen. Na verloop van tijd kan door vervuiling minder licht de zonnecellen bereiken, waardoor de energieopbrengst afneemt.

Vuil als vogeluitwerpselen, luchtvervuiling en algengroei zetten zich af op zonnepanelen. Deze verontreinigers verminderen het rendement van uw zonnepanelen en spoelen niet weg tijdens een stevige regenbui. Daarom is het regelmatig laten reinigen van uw zonnepanelen zeer verstandig.

Wilt u jaar in jaar uit profiteren van een optimaal rendement? Laat uw zonnepanelen reinigen door Clean-Solar. Wij maken uw zonnepanelen nauwkeurig én streeploos schoon zodat deze niet beschadigd raken en uw het maximale rendement uit uw zonnepanelen haalt. Dit doen we bijvoorbeeld met lauwwarm demi-water, zodat er geen strepen achterblijven. Verder gebruiken we geen hogedrukspuit of schuursponzen, maar zachtharige borstels. En schoonmaakmiddel komt er bij ons niet aan te pas. Kortom: we voorkomen dat de panelen tijdens een poetsbeurt beschadigd raken.

Het beste moment voor de schoonmaak is het voorjaar. Van april tot en met oktober wordt namelijk zo’n driekwart van de jaarlijkse opbrengst opgewekt. Dan moeten ze sowieso brandschoon zijn. Bovendien zorgt goede reiniging voor een langere levensduur van jouw panelen.
Neem contact op

Maximaal rendement van zonnepanelen

Bedrijfsfoto’s © 2022 Huub Remmen